Printfriendly

2017. október 26., csütörtök

Céklás-almás latkesz



Minden évben vetünk céklát a kertünkben, ami rendszerint annyit terem, amit mi el is fogyasztunk. Most a hagyományos salátán túl próbáltam egyéb finomságot is készíteni belőle. Ez tulajdonképpen egy édesség, amihez a cékla nincs előre megfőzve. Kínálhatjuk desszertként vagy második fogásként egy tartalmas leves után. A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is.
Hozzávalók 4 személyre, kb. 14 darabhoz:
*3 közepes alma
*1 közepes cékla
*2 evőkanál cukor
*1 evőkanál vaníliás cukor
*1 nagy csipet só
*2 nagyobb tojás
*22 dkg liszt
*1 csapott teáskanál sütőpor
*2,5 dl görög joghurt
Sütéshez:
*olaj
Tálaláshoz:
*porcukor

A céklát és almákat meghámozzuk, utóbbi magházát kivágjuk. A reszelő nagy lyukán lereszeljük. Ízesítjük sóval, cukorral, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot, majd a sütőporos liszttel csomómentesre keverjük.
Serpenyőben ujjnyi olajat forrósítunk, majd kanállal kis halmokat teszünk bele, amit elsimítunk, és közepes lángon mindkét oldalukat megsütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Porcukorral meghintve kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése