Printfriendly

2017. április 23., vasárnap

Könnyű mimózasaláta



Lassan újra dobozba kerülnek a húsvéti dekorációk, de még utoljára itt egy egyszerű fogás, ami egy könnyű saláta, mégpedig tojással, egy kevés almával megbolondítva. Tulajdonképpen nem csak ünnepre kiváló, de egy vasárnapi ebéd alkalmával is megállja a helyét. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában.

Hozzávalók 4 személyre:
*7 nagyobb tojás
*1 nagyobb savanykás alma
*1 kávéskanál citromlé
*3 dl natúr joghurt
*1 evőkanál mustár
*2 evőkanál majonéz
*1 csipet őrölt bors
*1 csapott kávéskanál só

A keményre főtt tojásokat apróra vágjuk, két sárgáját egészben félre teszünk a díszítéshez. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk. A gyümölcsöt kis darabokra kockázzuk, és azonnal meglocsoljuk egy kevés citromlével, hogy ne barnuljon meg. A joghurtot simára keverjük a mustárral, majonézzel, sóval, borssal. Beleforgatjuk a tojásokat, és a citromos almát. Legalább egy órát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. A félretett tojások sárgáját a tetejére reszeljük díszítésként. Sültek, bundás húsok mellé kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése