Printfriendly

2017. április 2., vasárnap

Lekváros ravioli süti

Ezt a Lajos Mari receptet már nagyon régen készültem elkészíteni. Amint megláttam, tudtam, hogy olyan mutatós, és nem is túl bonyolult, hogy tutira kipróbálom egyszer. A végeredményben sem csalódtam, hisz egy linzer jellegű, roppant omlós, lekváros süti lett belőle, ami nagyon hamar elfogyott.
Hozzávalók kb. 16 sütihez:
*25 dkg liszt
*1 csapott kk sütőpor
*1 csipet só
*8 dkg porcukor
*1 tasak vaníliás cukor
*1 közepes tojás sárgája
*1 ek tejföl
*14 dkg margarin
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*1 tojás szétválasztva a lekenéshez
*1 tk tej
*1 kis üveg ribizli lekvár

A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, porcukorral, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a reszelt citrom héját, a tojás sárgáját, a margarint, és annyi tejfölt, hogy se túl kemény, se túl ragacsos ne legyen a tészta. Pihentetés nélkül lisztezett felületen kb. 3 mm vékonyra elnyújtjuk. Egy közepes méretű, hullámos szélű formával kiszaggatjuk. 
Minden második közepére derelyemetszővel kereszt alakú vágást ejtünk. A teli tészták közepére teszünk egy púpos kávéskanál lekvárt.   
A tészta szélét lekenjük egy tojás fehérjével. Ráhelyezzük a keresztes tésztát. 
Majd egy kisebb pálinkás pohárral jól összenyomjuk a tésztát. 
A sütik tetejét lekenjük egy tojás sárgája és egy kevés tej keverékével.
180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.


1 megjegyzés:

  1. Hát ez csodálatos!
    Gratulálok, és köszönöm a receptet!
    😃

    VálaszTörlés