Printfriendly

2017. február 21., kedd

Csicsókás lángos fehér tönkölylisztből


A kertben termett rengeteg csicsóka egy igazán kevés részét használtam fel egy kis, próba adag lángos elkészítéséhez. A végeredményben kellemesen csalódtam, hisz egyáltalán nem érezhető a csicsóka jellegzetes íze, és a tönkölyliszt is jó választás volt. Fokhagymás tejföllel, és reszelt sajttal gazdagon megrakva fogyasztottuk. Férjem szerint még finomabb, mint a korábban készített hagyományos lángosok. Azt hiszem, legközelebb dupla adagot kell majd bedagasztani.

Hozzávalók 4 lángoshoz:

*25 dkg fehér tönkölybúza liszt
*1 és 0,5 kk só
*10 dkg főtt, áttört csicsóka
*1 dkg friss élesztő
*1 dl tej
*0,5 kk cukor
*Olaj a sütéshez


Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, megszórjuk egy kevés cukorral, és hagyjuk felfutni.
A lisztet elkeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk benne az áttört csicsókát.
Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és jól összedolgozzuk.
Meleg helyen letakarva legalább egy órát kelesztjük.
Lisztezett felületre borítjuk, ahol 4 egyenlő részre osztjuk, és golyókat sodrunk.
A golyókat egyenként kézzel vékony korongokká nyomkodjuk.
Egy serpenyőben kétujjnyi olajat forrósítunk.
Amikor már jó forró az olaj, akkor a lángosok mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

A Facebookon is fent vagyok.

Már Instagramon is megtaláltok.







1 megjegyzés:

  1. Sziasztok ,mikor mehetek enni finom falatokat ???Puszi a szákácsoknak.

    VálaszTörlés