Printfriendly

2017. február 23., csütörtök

Teljes kiőrlésű tönkölynokedli



Már rég izgatta a fantáziámat, hogy az egyik kedvenc köretünket, a nokedlit egy kicsit egészségesebb változatban is elkészítsem. Elsőre nagyon szokatlan az íz világa, de pár falat után egész jó. Nem kemény, de ahogyan a másik társa is, igényli a szaftos húst. 
Egyszerű csirkemell paprikáshoz kínáltam kísérőként.
Hozzávalók 4 főre:
*2 nagyobb tojás
*1 csapott tk só
*1 ek olaj
*1,6 dl tej
*23 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*10 dkg fehér tönkölybúzaliszt 

Egy fazékban bő vizet forralunk.  A tojásokat a sóval, tejjel, olajjal simára keverjük, majd hozzáadjuk a liszteket. Addig keverjük, míg a liszt teljesen átnedvesedik.
Ha gyöngyözve forr a víz, beleszaggatjuk a nokedlit.
Ha feljöttek a felszínre, akkor még 2-3 percet főzzük, majd sós hideg vízre szedjük, leszűrjük, és lecsepegtetjük.
Melegen kínáljuk.

A receptet itt találtam.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése