PrintFrendly

2024. augusztus 10., szombat

Hagymás serpenyős karaj

A család valami újra, valami másra vágyott, ezért hirtelen ötlettől vezérelve ezt a serpenyős húst találtam ki. A karaj puha, ízletes lett. Párolt rizs körettel kínáltam. Biztosan máskor is asztalra kerül majd nálunk.
Hozzávalók 4 személyre
*8 nagyobb karaj szelet
*só
*őrölt bors
*3 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*5 dkg vaj
*0,5 dl olaj
*3 dl zöldségleves alaplé
*1 nagy fej vöröshagyma
 
A hús szeleteket kissé kiklopfoljuk, megszórjuk sóval és borssal, majd megforgatjuk a lisztben. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat és az olajat, majd egyenként megpirítjuk a karaj szeleteket rajta. Végül felengedjük az alaplével, belerakjuk az összes húst, lefedve puhára főzzük. Egy hagymát vékony szeletekre vágunk és a húshoz adjuk. Ha szükséges utánízesítjük. Ha a hús megpuhult és a szaft besűrűsödött párolt basmati rizs körettel kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése