Az egyik nagy gyerekkori kedvencem átalakítva, szénhidrát diétába illeszthető módon elkészítve. Ízre, sem küllemre
sem lehet a különbséget észre venni.
*30 dkg basmati rizs
*5 tojás
*1 liter cm mandulatej
*1 csipet só
*5 dkg négyszeres erősségű édesítő
*1 késhegynyi vaníliaőrlemény
*5 dkg vaj
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit papírral béleljük.
A rizst a tejben egy csipet sóval roppanósra főzzük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját az édesítővel
és a vaníliával kikeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük. A kihűlt rizsbe forgatjuk a tojáshabot, a sárgáját és a puha vajat.
Sütőpapíros tepsibe simítjuk. A sütőt 170 fokra mérsékeljük, majd alul-felül sütési módban 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával
ellenőrizzük. Ha kihűlt cm lekvárral vagy gyümölcsszósszal kínáljuk, de magában is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése