PrintFrendly

2024. július 5., péntek

Cukkinis-virslis lencsesaláta

Amikor cukkini dömping van a kertben, igyekszek mindenbe csempészni belőle. Most egy igazán egyszerű, de ízletes salátába került, mint roppanós elem. Ezt most magában fogyasztottuk, nem pedig köretként. Szénhidrát diétába is illeszthető.
Hozzávalók 2-3 személyre
*4 szál füstölt virsli
*1 kis zsenge cukkini
*1 kisebb cm lencsekonzerv (23 dkg)
*2 púpozott ek tejföl
*1 ek cm majonéz
*1 tk cm mustár
*1 púpozott tk magos dijoni mustár
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
 
A virslit megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd vékonyra karikázzuk. A lencsét átmossuk és lecsepegtetjük. A cukkinit felkarikázzuk. A tejfölt a majonézzel, kétféle mustárral simára keverjük, ízesítjük sóval és borssal. Beleforgatjuk a lencsét, a cukkinit és a virslit. 1-2 órát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése