PrintFrendly

2022. november 26., szombat

Birsalmalekvár

Mint már korábban meséltem, csodás birs termésünk lett idén. Egy részéből birsalmasajt lett (ezt IDE kattintva találjátok), a maradékból lekvár készült. Nagyon finom lett a végeredmény. Szuper egy kis vajas kenyérre kenve, de palacsintába, grízes tésztára is tökéletes. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
Az elkészítés során használt botmixert a Russell Hobbs biztosította.
Hozzávalók kb. 6 db közepes üveghez
*2,5 kg tisztított birsalma
*1 kezeletlen citrom leve
*1 kg cukor
 
A birsalmát alaposan megmossuk, a magházát kivágjuk, hámozás nélkül kisebb darabokra vágjuk. Citromleves vízbe rakjuk, hogy ne barnuljon meg. 
Ebben a vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd botmixerrel pépesítjük. Az almapépet egy lábasban folyamatos kevergetés mellett kb. 1 órát főzzük. Hozzáadjuk a cukrot, majd egész sűrűre főzzük. 
Csírátlanított üvegekbe töltjük, rácsavarjuk a kupakot, fejre állítjuk pár percre, végül száraz dunsztban hagyjuk teljesen kihűlni. Felbontás után hűtőben tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése