PrintFrendly

2021. február 5., péntek

Sós mogyorós kifli

A kedvenc szilikon kifli formámat eddig csak édesség készítésére használtam. Most kipróbáltam egy sós, mégpedig mogyorós változatot. Igazi bulis fogás, de akár otthon, tévézés közben is ropogtatható egy pohárka bor társaságában. A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is. A kiflisütőformát a Cookori biztosította.
Hozzávalók kb. 45 db-hoz
*15 dkg liszt
*1/2 kávéskanál só
*9 dkg sós pörkölt mogyoró
*10 dkg vaj
*1 nagy tojás sárgája
*1 teáskanál víz (ha szükséges)
 
A mogyorót ledaráljuk vagy késes aprítóban morzsásra dolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, majd a vajjal és a tojással összedolgozzuk. Ha kicsit morzsálódik, kevés vizet adunk hozzá. 
A kifli forma mélyedéseit peremig töltjük kevés tésztával. Előmelegített sütőben 160 fokon hőlégkeveréssel kb. 22 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése