PrintFrendly

2021. február 27., szombat

Márványos linzerkeksz

A gyerekek segítségével most egy nagyon egyszerű, de mégis egy igazán mutatós finomságot készítettünk. Omlós kis apróság, ami pillanatok alatt elfogyott. A recept megjelent a Kifőztük magazin februári számában is.
Hozzávalók 25 db-hoz
*18 dkg liszt
*1 csipet só
*1 késhegynyi sütőpor
*5 dkg porcukor
*1 ek vaníliás cukor
*10 dkg puha vaj
*1 kisebb tojás sárgája
*1 csapott ek cukrozatlan kakaópor
 
A lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral, porcukorral, vaníliás cukorral, majd összedolgozzuk a vajjal és a tojás sárgájával. 
A tésztát két egyenlő részre osztjuk, az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport. A világos és a sötét tésztából is 2-2 vékony rudat sodrunk, amit egymás mellé téve hengerré formázunk, végül kis darabot letépve golyót sodrunk, amit a tenyerünkkel kissé ellapítjuk. A kekszeket sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. 
160 fokos sütőben kb. 17-20 perc alatt világosra sütjük. 
Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése