PrintFrendly

2021. január 16., szombat

Rakott savanyú káposzta

Ezt a finomságot Apukám testvérénél kóstoltam először. Már akkor tudtam, hogy ezt én is biztosan el fogom készíteni. Most, hogy itt a savanyú káposzta szezonja és a hidegben igencsak jól esnek a meleg, tartalmasabb ételek, éreztem, hogy eljött az idő. Egy biztos, hogy nem utoljára került az asztalra.
Hozzávalók 4 személyre:
*70 dkg savanyú káposzta
*17 dkg (basmati) rizs
*25 dkg darált sertéslapocka
*1 nagyobb vöröshagyma
*3-4 ek olaj
*1 nagyobb paradicsom
*1 tk fűszerpaprika
*1 tk só
*1/2 kk őrölt fekete bors
*2 tk házi darált paprika
*4 púpozott ek tejföl
 
A rizst bő, sós vízben megfőzzük, átöblítjük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A savanyú káposztát átmossuk, pár evőkanál olajon, felforrósított serpenyőben kevés borssal megszórva megpirítjuk.
A felkockázott vöröshagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, majd a darált húst fehéredésig pirítjuk rajta. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott paradicsomot, a darált paprikát, és ízesítjük a fűszerekkel. Felengedjük annyi vízzel, ami ellepi és lefedve a hús puhulásáig főzzük.
Egy közepes kerámia sütőtál aljára terítjük a káposzta felét, erre halmozzuk a lecsepegett rizst, majd rákanalazzuk a húst. Végül a maradék káposztával befedjük és a tejfölt egyenletesen elkenjük a tetején. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 30 perc alatt megsütjük. Melegen kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése