PrintFrendly

2021. január 20., szerda

Juhtúrós-uborkás tésztasaláta

Ez egy roppant egyszerű tésztás fogás, amihez a WISE PASTA biztosította a szezám pennét. Természetesen friss kapor helyett fagyasztott vagy szárított is használható hozzá. Igazán hamar elkészül, hisz amíg a tészta megfő, a többi alkotóelem pillanatok alatt előkészíthető.
Hozzávalók 2 személyre
*10 dkg WISE PASTA SZEZÁM Penne
*1 kisebb uborka (vagy kígyóuborka)
*1 kis fej lila hagyma
*1-2 szál friss kapor
*2 púpozott ek tejföl
*1 ek juhtúró
*1 csipet só
*1 csipet őrölt fekete bors
*1 ek majonéz
 
A tésztát bő vízben megfőzzük, átöblítjük, leszűrjük és lecsepegtetjük. 
Az uborkát karikára, a lila hagymát vékony csíkokra vágjuk. A tejfölt simára keverjük a juhtúróval, a majonézzel, az apróra vágott kaporral és a fűszerekkel. 
Beleforgatjuk a tésztát és a zöldségeket. Alaposan összekeverjük. Ha szükséges utánízesítjük. 
Pár órát hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. 
Hidegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése