PrintFrendly

2021. január 19., kedd

Karfiolos paszternákkrémleves

Ebben a zord hidegben jól fog esni egy tányér forró leves, ami karfiolból és paszternákból készült. Utóbbi ritkán kerül nálunk asztalra, mert magunk nem termesztjük, de néha vásárolok a zöldségesnél. Kinézetre a petrezselyemhez (vagy valaki fehér répának hívja) hasonlít, de ízében azért kicsit más. Érdemes kipróbálni, mert megérdemel egy esélyt. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is. 
A pürésítéshez a Russell Hobbs Desire botmixerét használtam.

Hozzávalók 3 személyre
*45 dkg paszternák
*35 dkg karfiol
*1 kis vöröshagyma
*2 gerezd fokhagyma
*2 ek olaj
*2 nagy csipet só
*1 csipet őrölt fekete bors
*1 csipet őrölt szerecsendió
*6 dl zöldségleves alaplé
*2 dl tejszín
Tálaláshoz:
*tökmagolaj
 
A karfiolt rózsáira szedjük, a paszternákot megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk, a vöröshagymát felkockázzuk. Utóbbit kevés felforrósított olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a zöldségeket. Az alaplével felöntve, a fűszerekkel ízesítve, lefedve puhára főzzük. 
A tálaláshoz pár karfiolrózsát félreteszünk. 
A levest botmixerrel pürésítjük, a tejszínnel krémesítjük és felforraljuk. 
Melegen, a félretett karfiolrózsával és tökmagolajjal meglocsolva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése