PrintFrendly

2020. október 25., vasárnap

Tejfölös csirke becsinált leves

Végérvényesen beköszöntött az igazi ősz. Tegnap reggel ködre, ma pedig szakadó esőre ébredtünk. Ebben a nem szeretem időben igazán jól tud esni egy melengető étel, egy tartalmas finomság. Mint például egy tányér forró leves. Kevés hús, és sok-sok zöldség ez jellemzi ezt a finom fogást. Nálunk most a gyerekek miatt nem került bele tárkony, de aki kedveli, nyugodtan tehet bele, mert nagyon kellemes ízt kölcsönöz neki. Tejföl helyett tejszínnel is készíthetjük.

Hozzávalók 6 személyre
*50 dkg csirke apróhús
*3 nagy szál sárgarépa
*2 nagy szál petrezselyem
*1 kis darab zeller
*1 kis fej karalábé
*3 nagyobb krumpli
*1 csésze zöldborsó (2,5 dl, saját eltevésű mirelit)
*10 dkg morzsolt konzerv kukorica
*1 nagy fej vöröshagyma
*1 tk só
*1/2 tk őrölt fekete bors
*pár evőkanál olaj
*2 dl tejföl
*1 csapott ek liszt
 
A zöldségeket megtisztítjuk, a répát és a petrezselymet felkarikázzuk, a vöröshagymát, zellert, karalábét és a krumplit kisebb kockára vágjuk. A kukoricát átmossuk, lecsepegtetjük.
Kevés felforrósított olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd fehéredésig pirítjuk rajta a kisebb darabokra vágott húst. Hozzáadjuk a répát, petrezselymet, zellert, karalábét és felengedjük annyi vízzel, ami kétszeresen ellepi a ragut. Ízesítjük a fűszerekkel. Ha már majdnem puha minden, akkor hozzáadjuk a krumplit és a zöldborsót. Legvégül a kukoricát. 
A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel és hőkiegyenlítéssel a levest besűrítjük vele. Ha szükséges, utóízesítjük. Melegen kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése