PrintFrendly

2020. október 4., vasárnap

Tojásos rizs

Néha igencsak fejtörést okoz, hogy a hagyományos, megszokott és néha már kissé unalmas köretek helyett valami mással, valami újdonsággal tálaljam a húsokat, sülteket. Bár tudom, hogy ez a fajta köret egy bizonyos nemzet egyik eledele, én is megpróbálkoztam vele, bár most csak egy hagyományos ételünkhöz, amit a gyerekek minden nap szívesen megennének, a rántott csirkéhez. Roppant egyszerű és mégsem a megszokott köret.

Hozzávalók 4 személyre:
*25 dkg (basmati) rizs
*2-3 evőkanál olaj
*3 nagyobb házi tojás
*só
*őrölt fekete bors
 
Az átmosott rizset bő vízben puhára főzzük, átöblítjük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk. A tojásokat kavargatva megsütjük. Beleforgatjuk a lecsepegett rizset, ízesítjük sóval és borssal. Melegen azonnal kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése