Printfriendly

2019. május 4., szombat

Mexikói kukoricás szűzérme


Sikerült vásárolnom két szép szűzpecsenyét. Valami egyszerű fogás mellett döntöttem, mégpedig kukoricapehely kabátot kaptak a hús szeletek, és így sütöttem meg egy kis mexikói fűszerkeverékkel. Nem bonyolult, de mégsem a megszokott íz világ. Érdemes kipróbálni. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*2 közepes szűzpecsenye
*15 dkg kukoricaliszt
*2 nagyobb tojás
*2 csésze kukoricapehely (4 dl)
Sütéshez:
*2-3 evőkanál olívaolaj

A megtisztított, lehártyázott szűzpecsenyét ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és pár órát a hűtőben pihentetjük. 
Három tányért készítünk, az elsőbe a kukoricalisztet szórjuk, a másodikba a tojásokat ütjük, a harmadikba pedig a késes aprítóban apróra darált kukoricapelyhet. 
A fűszeres hús szeleteket először a lisztbe, majd a tojásba, végül a kukoricapehelybe forgatjuk. 
Olajjal lekent sütőpapíros tepsibe rakjuk, és a húsokat is lekenjük olajjal. 
180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük. 
Melegen, sült krumplival, ketchuppal, esetleg salátával kínáljuk. 
A Facebookon is megtaláltok. 
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése