Printfriendly

2019. május 12., vasárnap

Csirkemájas ravioli tejes krumplikrémmel


Sokan nem kedvelik a csirkemájat, de néha nálunk azért asztalra kerül, főképpen resztelt formában. Most egy kicsit tovább gondoltam, és tésztába töltöttem, köretként pedig krémes krumplit kínáltam hozzá. Hagyományos fogásnak nem mondanám, kicsit munkaigényes is, de amikor egy picit különlegesebb, illetve szokatlanabb fogásra vágyunk, érdemes elkészíteni. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában is. 
A ravioli készítőt a Cookori biztosította.
Hozzávalók 3 személyre
Töltelékhez:
*30 dkg csirkemáj
*1 nagy fej vöröshagyma
*4 ek olaj
*3 nagy gerezd fokhagyma
*1 kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 kk morzsolt majoránna
*3-4 ek vaj

Tésztához:
*20 dkg durum búzaliszt
*1 dl víz
*1 nagy csipet só

Körethez:
*25 dkg krumpli
*1 nagy fej vöröshagyma
*2-3 ek olaj
*1 kk só
*1 kk házi ételízesítő
*1 dl tej

A tésztához a lisztet a vízzel, és a sóval összedolgozzuk. Zacskóba csomagolva pihentetjük.
A vöröshagymát felkockázzuk, a csirkemáj hártyás részeit eltávolítjuk, majd kisebb darabokra vágjuk. A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a hagymát, átforgatjuk rajta a májat. Ízesítjük a borssal, a majoránnával, a zúzott fokhagymával. 
Amikor a máj megpuhult, megszórjuk sóval és hagyjuk kihűlni. Botmixerrel a vajjal pépesítjük, ha szükséges sózzuk. 
A tésztát lisztezett felületen 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. A liszttel vékonyan meghintett ravioli formára terítjük. A kis mélyedésekbe töltünk kávéskanálnyi májkrémet. Ráhajtjuk a tészta lelógó felét. Óvatosan rányomkodjuk, és a formából kiborítjuk. 
Sós, gyöngyözve forró vízben pár perc alatt kifőzzük. 
Leszűrjük, lecsepegtetjük és melegen tartjuk. 
A körethez a felkockázott vöröshagymát megfonnyasztjuk az olajon, hozzáadjuk a megpucolt és kockára vágott krumplit. Felengedjük annyi vízzel, ami ellepi, sózzuk. Ha puhára főtt a krumpli, merülő mixerrel pépesítjük, a tejjel krémesítjük.
A csirkemájas raviolit a krumplikrémmel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése