Printfriendly

2019. május 11., szombat

Gombás-zöldborsós csirkeragu


Most egy igazán egyszerű, de tartalmas étel került asztalra. Gomba, borsó, krumpli, és egy kis hús. Kicsit hasonlít a brassóira, de ez egy tényleg kibővített változat. Szó se róla, érdemes kipróbálni és megkóstolni ;-)
A recept megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában is. 
A felhasznált gombát a Bio-Fungi biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*60 dkg csirkemellfilé
*1 nagyobb vöröshagyma
*3-4 ek olaj
*1 kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 csapott tk fűszerpaprika
*2 gerezd fokhagyma
*1 nagy paradicsom
*1 csésze zöldborsó (2,5 dl)
*30 dkg Amigo barna csiperkegomba
*50 dkg krumpli
A krumpli sütéséhez:
*bőséges olaj

Az apróra kockázott vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a kisebb kockára vágott húst. 
Amikor a csirke kifehéredett, ízesítjük a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, a meghámozott paradicsommal. Felengedjük annyi vízzel, ami épp ellepi és lefedve mérsékelt lángon főzzük. 
Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldborsót. 
A vége előtt 10 perccel pedig a kisebb cikkekre vágott gombát. Együtt készre főzzük. 
A megtisztított krumplit felkockázzuk, bő olajban kisütjük, és a raguhoz keverjük. Ha szükséges utóízesítjük. 
Melegen, azonnal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése