Printfriendly

2019. május 5., vasárnap

Almás diókenyér


Van két őzgerincforma, ami a szekrény mélyén lapul. Ideje volt elővenni legalább az egyiket, és készíteni egy diós, de a gyümölcstől mégis puha süteményt. Igazán jól sikerült, pillanatok alatt elfogyott. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók kb. 23 szelethez
*15 dkg liszt
*1 púpozott tk sütőpor
*1 csipet só
*6 dkg darált dió
*10 dkg vaj
*2 nagyobb tojás
*8 dkg cukor
*1 késhegynyi őrölt Bourbon vanília
*1 dl joghurt
*1 nagyobb alma 
Tálaláshoz:
*porcukor

A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, darált dióval és a fűszerekkel.  A cukrokat a vajjal és a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, a meghámozott és lereszelt almát. Beleforgatjuk a lisztes keveréket. 
A tésztát a vajjal kikent, és liszttel megszórt 34×11×4,5 cm-es formába simítjuk. 
180 fokon kb. 30 percig sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük.)  
Amikor kihűlt, a formából kiborítjuk, és szeletelve, porcukorral megszórva kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése