Printfriendly

2018. október 6., szombat

Gyors sajtos kocka


Ez valóban egy gyorsan elkészíthető, könnyű, puha sajtos pogácsa, amit most a szaggatási hulladékok elkerülése végett kockára vágtam. Ez az a fajta, ami csak úgy eteti magát és nehéz pár darabnál megállni. Én most gulyásleves mellé kínáltam. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is.
Hozzávalók kb. 60 db-hoz
*60 dkg liszt
*2 púpozott tk só
*4-5 ek tej
*5 dkg friss élesztő
*1 nagy csipet cukor
*20 dkg tejföl
*1 nagyobb tojás
*25 dkg vaj
a tetejére:
*1 felvert tojás
*15 dkg reszelt sajt

Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, meghintjük a cukorral. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, a tejfölt, és a puha vajat. Alaposan kidolgozzuk. 
Addig pihentetjük, míg két nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és előkészítjük a lisztezett felületet. 
A tésztát kisujjnyi vastagra nyújtjuk, 4*4 cm-es kockára vágjuk. Tepsibe sorakoztatjuk mind, ahol addig kelesztjük, amíg a sütő bemelegszik. 
A tetejét lekenjük kissé felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Hőlégkeveréses, 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése