Printfriendly

2018. október 7., vasárnap

Mákos cukkininudli


Vannak hagyományos fogások, amikkel érdemes kísérletezni. Ilyen a krumplinudli, amit imádok minden ízesítésben. Most a krumplit cukkinival helyettesítettem, a fehér lisztet pedig zabpehelyre cseréltem. Könnyű málna pürét kínáltam hozzá. Legközelebb a szilvás gombócot fogom ugyanezzel a módszerrel elkészíteni.
A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is.
Hozzávalók 3 személyre:
*20 dkg hámozott, finomra reszelt cukkini
*1 nagy csipet só
*1 kisebb tojás
*9 dkg zabpehelyliszt
a forgatáshoz:
*5 dkg darált mák
a tálaláshoz:
*gyümölcspép, lekvár

A lereszelt cukkinit megszórjuk sóval. Negyedóra után kicsavarjuk, hozzáadjuk a tojást, és annyi lisztet, hogy összeálljon, de ne legyen kemény. Amíg felforr a főzővíz, pihentetjük a tésztát. 
Lisztezett felületen vékony rudakat sodrunk. 
Sós, lobogó vízben 3-4 perc alatt megfőzzük, szűrőkanálban lecsepegtetjük, darált mákba forgatjuk. 
Gyümölcspéppel, lekvárral kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése