Printfriendly

2017. december 23., szombat

Szalonnás haltekercs



Olyan kevés halat fogyasztunk, de általában karácsonykor azért szerepel az étlapon. Halászlé az nem, de most egy roppant egyszerű tekercs készült. Minimális fűszerezéssel és egy kis citrommal meglocsolva. Érdemes kipróbálni, hisz nem bonyolult és hamar kész.
A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is.
Hozzávalók 4 személyre
*4 nagy szelet tőkehalfilé
*8 vékony szelet húsos szalonna
*őrölt bors
*fokhagymás só
*citrom

A hal szeleteket a szalonnával megegyező széles csíkokra vágjuk, majd szárazra töröljük. Megszórjuk fokhagymás sóval és borssal, majd feltekerjük, mint a csigát. Egy szelet szalonnával szorosan körbe csavarjuk, és megtűzzük fogpiszkával. Sütőpapíros tepsibe helyezzük. 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Melegen, citromlével meglocsolva és krumplipürével kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése