Printfriendly

2017. december 2., szombat

Amerikai sütőtökös keksz



Amikor sütőtököt sütök, biztosan marad meg egy kevés, ami nem fogy el. Ezért legutóbb is egy puha édes kekszet készítettem belőle. Egy amerikai oldalon találtam a receptet. Igazán egyszerű, nem igényel sok időt sem. Az a jó benne, hogy nem az a fogbeletörős fajta keksz, mert bizony azt nem kedveljük. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is. 
A fűszereket a sütihez a Fűszerész webshop biztosította.
Hozzávalók 24 db-hoz
*26 dkg liszt
*1 csapott tk sütőpor
*1 csapott tk szódabikarbóna
*1 csipet só
*1 csapott ek mézes sütemény fűszerkeverék
*20 dkg barnacukor
*2 nagyobb tojás
*1,2 dl olaj
*21 dkg sült, áttört sütőtök

A cukrot habosra keverjük a tojásokkal, majd az olajjal és az áttört sütőtökkel. Beleforgatjuk a sütőporral, szódabikarbónával, sóval, fűszerkeverékkel elkevert lisztet. 
A masszából fél fagylaltos kanálnyi adagokat halmozunk a sütőpapíros tepsibe egymástól távolabb, mert sütés közben terülnek. Kézzel kicsit elsimítjuk a tetejét. 
170 fokos sütőben hőlégkeveréssel 18 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A puha kekszeket tepsin hagyjuk teljesen kihűlni.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése