Printfriendly

2017. december 28., csütörtök

Kávés minikuglóf



Nem mondom azt, hogy nagy kávéimádók vagyunk, de sütibe kimondottan szeretjük. Most egy nagyon egyszerű édességet készítettem, amibe került belőle és a nyírfacukor is újra bevetésre került. 
Nem lett belőle csak 9 db, de egy csésze forró teához vagy kakaóhoz remek kísérő.
A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is.
A nyírfacukrot a Nyírfacukor Édesen Egészséges biztosította.

Hozzávalók:
*15 dkg liszt
*1 csapott tk sütőpor
*2 csapott ek azonnal oldódó kávépor
*1 nagy tojás
*8 dkg nyírfacukor
*3 ek olaj
*1,5 dl tej

A cukrot simára keverjük a tojással és az olajjal, majd beleforgatjuk a sütőporral és kávéporral elkevert lisztet. A tejjel lazítjuk. A tésztát elosztjuk a szilikon kuglófforma mélyedéseiben.
170 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Porrá őrölt nyírfacukorral meghintve kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése