Printfriendly

2017. május 25., csütörtök

Spárgás csirkeszelet sajtosan


Ismerkedés a spárgával. Vásároltam egy csomaggal, és a feléből készítettem egy könnyű, egyszerű húsos fogást. Semmi extra, csak egy kis csirke, spárga, és sajt. Sós vízben főtt újkrumpli körettel kínáltam. 
A kicsit egészségesebb kategória tagja, nem tartalmaz tojást, lisztet.

Hozzávalók 4 főre:
*1 nagy pár csirkemell filé
*25 dkg spárga
*1 tk csirke fűszersó
*10 dkg sajt
*3-4 ek olaj a sütéshez


A megtisztított mellet vékony szeletekre vágjuk, klopfolóval egy kicsit megütögetjük, meghintjük a fűszersóval. A spárgát megtisztítjuk, majd gyöngyöző vízben 5-7 perc alatt megfőzzük, hideg vízre szedjük, és lecsepegtetjük. A sütőt előmelegítjük. Egy serpenyőben pár evőkanál olajat forrósítunk, majd a csirkék mindkét oldalát megsütjük rajta. Egy sütőpapíros tepsibe fektetjük a húsokat, rárakunk pár szál spárgát, és megszórjuk bőven reszelt sajttal. 180 fokos sütőbe toljuk annyi időre, míg a sajt megolvad rajta. Ez csupán pár perc. Melegen, sós vízben főtt krumplival, esetleg rizzsel kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése