Ismét egy húsmentes finomság. A gomba nagyon sokféleképpen felhasználható. A töltelék is ízlés szerint variálható.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
*4 Chef Gomba portobello gomba
*só
*őrölt fekete bors
Töltelékhez:
*1 kisebb szelet teljes kiőrlésű kenyér
*1 keményre főtt tojás
*1 nyers tojás
*1 tk mustár
*1 jó nagy csipet só
*1 csipet őrölt bors
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
*reszelt sajt a tetejére
A gombák tönkjét kiemeljük, a kalapokat megszórjuk sóval és borssal. A töltelékhez a kenyeret vízbe mártjuk, kicsavarjuk
és apróra tépkedjük. Hozzáadjuk az apróra vágott tojást és petrezselyem levelet, a nyers tojást, a mustárt és a fűszerekkel ízesítjük.
A gomba kalapokat megtöltjük a tojásos masszával. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percet sütjük, majd kevés reszelt sajttal megszórjuk és
addig sütjük, míg a sajt megolvad a tetején. Azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése