PrintFrendly

2025. január 2., csütörtök

Babos laskaleves

A sok ünnepi étel után jól esik egy kis könnyű, egyszerű leves.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*1 közepes sárgarépa
*40 dkg fehér babkonzerv
*2 liter zöldségleves alaplé
*1 jó nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 kk fűszerpaprika
*pár evőkanál olaj
 
A gombát kisebb darabokra vágjuk, a répát felkarikázzuk, kevés felforrósított olajon átforgatjuk. Hozzáadjuk az alaplevet. Ízesítjük a fűszerekkel. Addig főzzük, míg a gomba és a répa megpuhul. Majd hozzáadjuk az átmosott és lecsepegtetett babot. Forralunk rajta egyet, ha szükséges utánízesítjük és azonnal kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése