A sok ünnepi étel után jól esik egy kis könnyű, egyszerű leves.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
*25 dkg Chef Gomba laskagomba
*1 közepes sárgarépa
*40 dkg fehér babkonzerv
*2 liter zöldségleves alaplé
*1 jó nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 kk fűszerpaprika
*pár evőkanál olaj
A gombát kisebb darabokra vágjuk, a répát felkarikázzuk, kevés felforrósított olajon átforgatjuk. Hozzáadjuk az alaplevet.
Ízesítjük a fűszerekkel. Addig főzzük, míg a gomba és a répa megpuhul. Majd hozzáadjuk az átmosott és lecsepegtetett babot. Forralunk rajta egyet,
ha szükséges utánízesítjük és azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése