PrintFrendly

2023. december 4., hétfő

Lecsós harcsapaprikás

Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető, egészséges fogás. Idényen kívül akár fagyasztott paradicsomból (nálam mindig van nyáron eltett), és darált paprikából is összeállítható. Köretként kínálhatjuk teljes kiőrlésű tésztával, galuskával, de rizzsel is. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*50 dkg afrikai harcsafilé
*1 ek mangalica zsír
*1 nagy vöröshagyma
*1 nagy paradicsom
*1 nagyobb paprika
*1 késhegynyi füstölt csípős fűszerpaprika (elhagyható)
 
A felolvasztott zsíron megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk felcikkezett paradicsomot és a kisebb darabokra vágott paprikát. Kb. 1 dl vízzel felengedve, lefedve 20 percet mérsékelt lángon főzzük. Közben ízesítjük a fűszerekkel. A megtisztított halat kisebb darabokra vágjuk. Ha az alap a levét elfőtte, beleforgatjuk a halat és kevéske vízzel pár perc alatt készre főzzük. Ha szükséges utánízesítjük. Melegen kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése