PrintFrendly

2023. december 23., szombat

Gombás-mustáros krumpli

A hagyományos sült krumpli köretet gondoltam most egy picit tovább. Kiegészítettem néhány elemmel és igazán ízletes, kicsit pikáns lett a végeredmény. Rántott halhoz vagy sültekhez is kínálhatjuk.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.

Hozzávalók 2 személyre
*3 nagyobb krumpli
*2 csemege uborka
*só
*őrölt bors
*1 tk magos Dijoni mustár
*1 ek olívaolaj
*olaj a sütéshez
*petrezselyemlevél a tálaláshoz
 
A krumplit megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk és serpenyőben kevés olajon megsütjük. Sóval, borssal megszórjuk. A gombát félbe vágjuk, majd vékonyra szeleteljük, kevés olajon megpirítjuk. Ízesítjük sóval és borssal. Az uborkát karikára vágjuk. A mustárt az olívaolajjal kikeverjük, majd összeforgatjuk a gombával, krumplival, uborkával. Apróra vágott petrezselyemlevéllel megszórva sült halhoz kínáljuk.
 

 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése