PrintFrendly

2023. március 2., csütörtök

Serpenyőben sült csicsókás spenótsaláta dióval

Egy roppant egyszerű és könnyű köretet készítettem, amit sült húshoz kínáltam. Hamar megvan, a (kertben termett) csicsóka tisztításával és sütésével van csak egy kevés munka. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 2 személyre
*40 dkg csicsóka
*3-4 ek olívaolaj
Tálaláshoz:
*1 marék friss spenót
*5 dkg dió
*kezeletlen citrom leve
*olívaolaj
 
A csicsókát alaposan megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. Felforrósított serpenyőben kevés olívaolajon megsütjük. A végén megszórjuk a fűszerkeverékkel. A spenótot, a diót és a sült csicsókát két tányérra rendezzük. Kevés citromlével és olívaolajjal meglocsolva sültekhez, grillezett húsokhoz kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése