PrintFrendly

2022. október 22., szombat

Kolbászos-köménymagos perec

A kolbász és a köménymag jó kis párost alkot ebben a könnyű, omlós, sós finomságban. A felhasznált köménymagot a Fűszerész biztosította. A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
Hozzávalók kb. 56 db-hoz
*50 dkg liszt
*2 csapott tk só
*1/2 tasak szalalkáli (7g)
*1 tojás sárgája
*25 dkg vaj
*16 dkg tejföl
*5 dkg szárazkolbász
Tetejére:
*1 tojás fehérje
*10 dkg sajt
 
A lisztet elvegyítjük a sóval, a szalalkálival és az egész apróra vágott kolbásszal. Hozzáadjuk a tojás sárgáját, a puha vajat és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. 
Lisztezett felületen 5 mm vékonyra elnyújtjuk. Lisztbe mártott perec formával kiszaggatjuk. 
Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. Lekenjük a tojás fehérjével, megszórjuk reszelt sajttal és egész köménymaggal. 
180 fokra előmelegített hőlégkeveréses sütőben kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése