PrintFrendly

2022. október 6., csütörtök

Hamis csiperke brassói

A brassóit talán mindenki ismeri, annak a mintájára, egészen leegyszerűsítve készült el ez a húsmentes, könnyű finomság. Gomba, krumpli és fűszerek. Néha nem is kell több. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*40 dkg krumpli
*olaj
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 nagy csipet vöröshagyma granulátum
*2 nagy gerezd fokhagyma
 
A krumplit megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk, bő vízben kiáztatjuk és hagyjuk lecsepegni. A gombát vékonyra szeleteljük. Felforrósított olajban a krumplit kisütjük, sózzuk. A gombát kevés olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A fűszerekkel ízesítjük. Összeforgatjuk a krumplival. Ha szükséges utánízesítjük. Azonnal kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése