PrintFrendly

2022. április 15., péntek

Ánizsos kifli

Mint tegnap említettem, új fűszer kapott helyet a konyhámban, ami az ánizsmag. A kalács is nagyon finom lett vele, de ez a kifli szintén bekerült a családi kedvencek közé.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította. 
A szilikon kifliformát pedig a Cookorinál tudjátok beszerezni.
Hozzávalók kb. 28 db-hoz
*15 dkg liszt
*1 csipet só
*1 csapott kk sütőpor
*6 dkg porcukor
*1 púpozott kk őrölt ánizsmag
*1 késhegynyi őrölt Bourbon vanília
*1 nagyobb tojás sárgája
*10 dkg puha vaj
 
A lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral, porcukorral és a fűszerekkel. Hozzáadjuk a tojás sárgáját és a vajat. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. 
A tésztát becsomagolva a hűtőben pihentetjük egy fél órát. 
A szilikon kifli forma mélyedéseit peremig töltjük a masszával. 
160 fokos sütőben 14-16 perc alatt készre sütjük, majd a formából óvatosan kifordítjuk. 
Rácson hagyjuk teljesen kifűlni.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése