PrintFrendly

2020. június 17., szerda

Spenótos-tejszínes újkrumpli

Nincs is jobb, amikor az ember lánya kimegy a kertbe és az ételhez való alapanyagokat be tudja gyűjteni. Már van újkrumpli, bár még elég apróka, sőt spenót és fokhagyma is szedhető a kertben. Ebből készítettem egy nagyon egyszerű köretet sült húshoz. Biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az utolsó alkalom.

Hozzávalók 3 személyre

*40 dkg újkrumpli

*1 nagy marék friss spenót levél

*2 ek tejszín

*3 nagy gerezd fokhagyma

*1 nagy csipet só

*1 nagy csipet őrölt színes bors


A krumplit megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. 
A felolvasztott vajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, majd a spenótot. 
Hozzáadjuk a tejszínt, ízesítjük a fűszerekkel. 
Beleforgatjuk a krumplit. 
Melegen, grillezett húsokhoz, sültekhez köretként kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése