PrintFrendly

2020. június 5., péntek

Mediterrán babsaláta

Roppant egyszerű köret, amit kínálhatunk grillezett vagy sült húsokhoz, de gazdagíthatjuk tonhallal is, vagy önálló fogásként is fogyaszthatjuk friss zsemlével. 
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.



Hozzávalók 3 személyre
*25 dkg fehérbab konzerv
*10 koktélparadicsom
*1 kis lila hagyma
*1 ek olívaolaj
*1 csipet só
*1 csipet őrölt fehérbors
*1 kis ág friss oregánó
*2 nagy levél friss bazsalikom

A bab konzervet átmossuk, leszűrjük és lecsepegtetjük. 
A paradicsomot negyed cikkekre, a lila hagymát apróra vágjuk. 
A babot összeforgatjuk a paradicsommal, hagymával, ízesítjük sóval, borssal és az apróra tépkedett fűszernövényekkel. Meglocsoljuk az olajjal és friss zsemlével kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése