PrintFrendly

2020. június 13., szombat

Epres-bodzás muffin bögrésen


Emlékeztek, hogy a közelmúltban készítettem bodzás cukrot? Itt volt az idő felhasználni. Eperrel párosítva egy kis muffinnal leptem meg a gyerekeket. Könnyű, egyszerű, bő fél óra alatt megvan. Természetesen sima cukorral is finom. A bögre 2,5 dl méretű.
Hozzávalók 12 db muffinhoz:
*1 bögre bodzás cukor (recept ITT)
*1 késhegynyi vaníliaőrlemény
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*3 nagyobb tojás
*1 és 2/3 bögre liszt
*1 tasak sütőpor
*1 csipet só
*1/3 bögre olaj
*½ bögre tej
*½ bögre eper

A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval. 
A tojásokat a cukorral, vaníliával, reszelt citrom héjával habosra keverjük, majd beleforgatjuk a lisztet, hozzáadjuk az olajat és a tejet. 
Apróra vágott epret szórunk bele. 
Papírral kibélelt muffinsütő mélyedéseibe kanalazzuk. 
180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük. 
Kevés porcukorral megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése