PrintFrendly

2019. március 9., szombat

Omlós kakaós-csokis tallér


Vendégváró finomságként készült ez az egyszerű csokis édesség. Roppant egyszerű, hamar asztalra varázsolható, és sokáig kellemesen omlós marad. Egy csésze kávéval vagy csak úgy magában is kínálhatjuk. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is.
Hozzávalók 27 tallérhoz
*23 dkg liszt
*3 csapott ek cukrozatlan kakaópor
*1 csipet só
*1 csomag sütőpor (12g)
*0,5 kk szódabikarbóna
*15 dkg cukor
*1 ek házi vanília kivonat
*10 dkg vaj
*2 nagyobb tojás
*5 dkg étcsokoládé-lencse

A cukrot a puha vajjal habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a vanília kivonatot, végül a kakaóporral, sütőporral, szódabikarbónával, sóval elkevert lisztet. 
Beleszórjuk a csokoládé lencsét, csomómentesre keverjük. 
Diónyi golyót sodrunk, sütőpapíros tepsibe rakjuk. 
160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. 
A tepsin hagyjuk teljesen kihűlni.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

3 megjegyzés:

  1. Kedves Andi!

    Én nagyon szeretem a gyorsan összedobható kekszeket, az egyik kedvencem a hosszú nevű, de végtelenül egyszerű Snickerdoodles fahéjas keksz. Nem csak karácsonykor sütöm, hanem egész évben. Annak a tetejét villával vagy egyszerűen kézzel le kell picit nyomni sütés előtt. Annyit kérdeznék ezzel a keksszel kapcsolatban, hogy mitől lesz ilyen szép "pöfeteg" formájú? Golyó formájában teszed be asütőbe és nem is kell lenyomkodni a tetejét? Kicsit hasonlóan néz ki, mint a puszedli, nagyon tetszetős.

    Üdvözöllek:
    Andi Budapestről (Orbán Andrea Viktória)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Andi,
      Már én is hallottam arról a fahéjas kekszről, de még nem próbáltam ki. Azt hiszem lassan itt lesz az ideje ;-) Valóban, ez a süti golyó formában került a tepsibe és ott a melegben szépen terül, így kapja a formát. A kis repedések valószínűleg a hőlégkeverésnek köszönhetőek. Örülök, hogy tetszik. További szép hétvégét kívánok! Andi

      Törlés
    2. Kedves Andi!

      Köszönöm szépen a válaszodat! Kis fogom próbálni így a kekszet, mindig nagyon tetszett ez a puszedlis forma kekszben. Mindenképpen próbáld ki a fahéjas kekszet, mert nagyon finom, főleg, ha kedveled a karácsonyi fűszereket. Nekem a fahéj a kedvenc fűszerem, ezért én imádom. Gyermekkoromban a kedvenc fagyim a fahéjas fagyi volt, egy közeli cukrászdában lehetett ilyet kapni. :)

      Neked is szép hétvégét, jó pihenést kívánok!
      Andi

      Törlés