Printfriendly

2019. március 11., hétfő

Provence-i laskafalat


Ismét nagyon szép gomba érkezett a Bio-Fungitól. A laska gomba nem az a fajta, amit gyakran készítek, de egy könnyű, fűszeres bundában remek húsmentes fogás varázsolható belőle. Egyszerű petrezselymes rizzsel kínáltam. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin februári számában is.
Hozzávalók 4 személyre
*50 dkg Amigo laskagomba
a bundához:
*3 közepes tojás
*1 kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 ek Provence-i fűszerkeverék
*15 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
*0,5 dl tejszín
a sütéshez:
*olaj
a tálaláshoz:
*petrezselymes rizs

A tojásokat a fűszerekkel, a liszttel csomómentesre keverjük, a tejszínnel lazítjuk. A tésztát addig pihentetjük, amíg a gombát előkészítjük. 
A nagyobb laskákat kisebb darabokra vágjuk, folyó víz alatt átöblítjük, lecsepegtetjük. 
A gombákat egyenként megmártjuk a sűrű masszában, kicsit lecsepegtetjük, és forró olajban közepes lángon barnára sütjük. 
A felesleges olajat lecsepegtetjük és melegen, petrezselymes rizzsel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése