Printfriendly

2017. augusztus 10., csütörtök

Sajttal töltött cukkinikarikák rántva



Még mindig nagyon sok cukkini és tök terem a kertben. Az a jó, hogy eléggé változatosan lehet elkészíteni. Most például sajttal töltöttem meg. Picit tartottam tőle, de egyáltalán nem folyt ki.
Melegen még nyúlós a sajt, de hidegen is finom, húsmentes fogás.
Hozzávalók 4 főre:
*1 hosszabb, zsenge cukkini
*1 csapott kávéskanál só

Töltelékhez:
*30 dkg trappista sajt
*1 nagyobb tojás
*1 púpos ek liszt

Panírozáshoz:
*15 dkg liszt
*3 kisebb tojás
*15 dkg zsemlemorzsa

Sütéshez:
*olaj bőven

A megtisztított cukkinit másfél cm vékony karikára vágjuk és a közepüket egy kisebb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Meghintjük sóval és félretesszük.
A töltelékhez a sajtot finomra reszeljük, majd összedolgozzuk a tojással és a liszttel.
A cukkinin keletkezett levet leöntjük, majd a lyukakat alaposan megtöltjük a sajttal.
Először lisztbe forgatjuk, majd a kissé felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába.
Bő, forró olajban közepestől mérsékeltebb lángon mindkét oldalukat megsütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése