Printfriendly

2017. augusztus 3., csütörtök

Körtés szilvakrémleves tejberizsgaluskával



A nagy melegben ez egy igazán könnyű kis gyümölcsös leves, amit remekül kiegészít a galuska, utóbbit azt hiszem nem érdemes kihagyni. Jól behűtve az igazi. Idényen kívül befőtt, illetve mirelit gyümölcsből is elkészíthető.

Hozzávalók 4 főre:
Leveshez:
*2 nagyobb körte
*40 dkg szilva
*Cukor ízlés szerint (nálam 2 ek)
*1 csapott kk őrölt fahéj
*1 nagy csipet őrölt szegfűszeg
*1 dl krémes tejszín

Galuskához:
*15 dkg rizs
*5,5 dl tej
*3 ek cukor
*1 nagy csipet só
*1 csipet frissen reszelt citromhéj

A rizset puhára főzzük a cukrokkal, sóval, és citromhéjjal ízesített tejben. Fedő alatt hagyjuk kihűlni.
A megtisztított gyümölcsök magját, magházát kivágjuk, és kisebb darabokra vágjuk. Felengedjük annyi vízzel, ami épp ellepi és ízesítjük a fűszerekkel. Addig főzzük, míg megpuhulnak, majd merülő mixerrel pépesítjük. Krémesítjük a tejszínnel. Jól behűtjük és a tejberizsből kanállal formázott galuskával együtt kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése