Printfriendly

2017. június 29., csütörtök

Tonhalas penne cukkiniszószban


Nagyon meleg van, mondhatni hőség. Ilyenkor az ember lánya igyekszik minél kevesebb időt tölteni a konyhában. Ez egy olyan gyorsnak mondható fogás, amibe legalább a sok kertben termett cukkiniból is tudtam felhasználni egy keveset, és még húst is tartalmaz. Sőt halat, amit sajnos elég ritkán fogyasztunk. A citromtól kellemesen pikáns, de nagyon jól illik a halhoz és a mártást is remekül kiegészíti.
Hozzávalók 4 főre:
*25 dkg penne
*1 közepes zsenge cukkini (35 dkg reszelve mérve)
*3 ek olaj
*3 nagyobb bazsalikom levél
*1 kezeletlen citrom fele
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt szerecsendió
*1 nagy csipet őrölt bors
*2-3 ek víz
*2 kisebb olajos tonhal konzerv
*2 púpozott ek krémsajt

A tésztát sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.
A cukkini két végét levágjuk, majd a reszelő nagy lyukán lereszeljük.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd megpirítjuk rajta a cukkinit.
Ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel, szerecsendióval és hozzáadjuk a citrom levét, a bazsalikom leveleket.
Pár evőkanál vízzel puhára pároljuk.
Ezután egy kevés krémsajttal merülő mixer segítségével pépesítjük, és a tésztát beleforgatjuk.
Lecsepegtetett tonhal darabokkal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése