PrintFrendly

2017. június 8., csütörtök

Húsgombócos pizza



Sok kedvenc étel van, amit a család szeret és kér is, hogy készítsek a számukra. Ilyen például a pizza. Próbálom változatos feltétekkel, szószokkal készíteni, hogy ne unjanak rá. Azért a paradicsomos az, ami viszi a prímet. Most egy kicsit szokatlan elem is helyet kapott rajta, mégpedig a húsgolyó. Így kicsit tartalmasabb is lett, és egy biztos, hogy ebből ismétlés is következik hamarosan.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában.
Hozzávalók 4 személyre:
Tésztához:
*30 dkg liszt
*1 tk só
*1,5 dkg friss élesztő
*1,6 dl langyos víz
*2 ek olaj
Mártáshoz:
*1 nagy fej vöröshagyma
*3 ek olaj
*3 dl paradicsomlé
*1 púpozott ek liszt
*1 csipet só
*1 csipet cukor
*1 csipet morzsolt bazsalikom
*1 csipet morzsolt oregánó
Gombócokhoz:
*30 dkg darált csirkemellfilé
*1 kisebb fej vöröshagyma
*0,5 kk só
*1 csipet őrölt bors
Feltéthez:
*1 kisebb zöld kaliforniai paprika
*15 dkg trappista sajt

A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a langyos vízbe morzsolt, majd elkevert élesztőt és az olajat. Rugalmas tésztát dagasztunk, amit lefedve, meleg helyen a duplájára kelesztünk. 
A darált csirkemellhez reszeljük a hagymát, ízesítjük a sóval és a borssal. Alaposan összedolgozzuk, majd vizes kézzel teáskanálnyi adagokból golyókat sodrunk. Egy serpenyőben kevés olajon körbepirítjuk a golyókat, majd a visszamaradt olajon a kockára vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, megszórjuk a liszttel, majd a paradicsomlével felengedjük. Csomómentesre keverjük, ízesítjük sóval, cukorral, oregánóval és bazsalikommal. Ha kellőképpen besűrűsödött, beleforgatjuk a húsgolyókat. 
A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd két gombócot formázunk, amiket vékony, kb. 26 cm-es átmérőjű korongokká nyújtunk. 
Sütőpapíros tepsikre fektetjük. Ráhalmozzuk a gombócos paradicsomszószt. Megszórjuk vékony csíkra vágott paprikával és reszelt sajttal. 
200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése