PrintFrendly

2017. június 3., szombat

Epres tejbegríz pohárban


Nem sok olyan gyereket ismerek, aki nem szereti a tejbegrízt. Illetve kettőt biztosan, de őket nagyon jól. De mi, felnőttek, azért néhanapján szívesen kanalazzuk. Most egy kicsit továbbgondoltam a dolgot, és egy kevéske eperrel egy roppant egyszerű desszertet alkottam meg. 
Azt hiszem elkészíteni tovább tartott, mint elfogyasztani :-)
Hozzávalók 2 főre:

Búzadarás réteghez:
*5 dl tej
*1 csipet só
*2-3 ek cukor
*5 csapott ek búzadara

Epres réteghez:
*15 dkg eper
*1 dl víz
*1 ek cukor
*1 csapott kk étkezési keményítő

Két poharat készítünk elő. 
A tejet felforraljuk, majd beleszórjuk a sót, cukrot és a búzadarával sűrűre főzzük. Elosztjuk a két pohárba, és jól lehűtjük.
Közben a megtisztított gyümölcsöket feldaraboljuk, és egy kevés vízben kissé felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot. Egy kevés keményítőt elkeverünk egy evőkanálnyi vízben, majd az eperhez csorgatjuk. Mérsékelt lángon, óvatosan kavargatva 1-2 percig hagyjuk főni. Majd ha kezd besűrűsödni, a poharak tetejére kanalazzuk.
Pár órára a hűtőbe pihentetjük, hidegen kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése