Nagyobbik gyermekünk 15. születésnapja alkalmából készítettük
férjemmel ezt az egyszerű kis tortát. Nem túl édes, a tésztája pedig igazán könnyű. Kicsit rusztikus, de az ünnepelt örült neki és ez a lényeg :-)
A torta gluténmentes diétába is illeszthető.
Tésztához:
*6 nagyobb házi tojás
*6 ek cukor
*5 ek teljes kiőrlésű barna rizsliszt (GM)
*2 ek cukrozatlan kakaópor (GM)
*1 kk sütőpor (GM)
*1 csipet só
Krémhez:
*3 dl cukrozott habtejszín
*1 csomag habfixáló
*3 jó púpozott ek krémsajt
*10 dkg étcsokoládé (GM)
Tetejére:
*7,5 dkg étcsokoládé (GM)
*1 mk olaj
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval
kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, majd a sárgáját. Végül
beleforgatjuk a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet.
2 db 18 cm-es
előkészített tortaformákba simítjuk a fele-fele tésztát és 180 fokos sütőben alul-felül sütéssel
kb. 15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Kiemeljük a formából
és hagyjuk kihűlni.
A tortalapokat ketté vágjuk.
A krémhez a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk,
belecsorgatjuk a felvert tejszínbe, belekanalazzuk a krémsajtot is, beleszórjuk
a habfixálót.
Megtöltjük a torta rétegeket és körbe is vonjuk vele.
Megolvasztjuk vízgőz felett a csokoládét, majd a tetejére simítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése