PrintFrendly

2025. szeptember 28., vasárnap

Egyszerű csokitorta gluténmentesen

Nagyobbik gyermekünk 15. születésnapja alkalmából készítettük férjemmel ezt az egyszerű kis tortát. Nem túl édes, a tésztája pedig igazán könnyű. Kicsit rusztikus, de az ünnepelt örült neki és ez a lényeg :-)
A torta gluténmentes diétába is illeszthető.

Hozzávalók egy 18 cm-es tortához
Tésztához:
*6 nagyobb házi tojás
*6 ek cukor
*5 ek teljes kiőrlésű barna rizsliszt (GM)
*2 ek cukrozatlan kakaópor (GM)
*1 kk sütőpor (GM)
*1 csipet só

Krémhez:
*3 dl cukrozott habtejszín
*1 csomag habfixáló
*3 jó púpozott ek krémsajt
*10 dkg étcsokoládé (GM)
 
Tetejére:
*7,5 dkg étcsokoládé (GM)
*1 mk olaj
 
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, majd a sárgáját. Végül beleforgatjuk a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet. 
2 db 18 cm-es előkészített tortaformákba simítjuk a fele-fele tésztát és 180 fokos sütőben alul-felül sütéssel kb. 15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Kiemeljük a formából és hagyjuk kihűlni. 
A tortalapokat ketté vágjuk. 
A krémhez a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, belecsorgatjuk a felvert tejszínbe, belekanalazzuk a krémsajtot is, beleszórjuk a habfixálót. 
Megtöltjük a torta rétegeket és körbe is vonjuk vele. 
Megolvasztjuk vízgőz felett a csokoládét, majd a tetejére simítjuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése