Csodásan zsenge a spenót a kertben, igyekszem sokféleképpen
felhasználni. Most egy gyors kis sós muffinba került némi fokhagyma
társaságában. Olyan sikere lett, hogy a család pillanatok alatt, még langyosan eltüntette.
Melegen picit nehezen válik le a papírról, de ha picit hűl, akkor már
könnyebben. Muffinpapír helyett használhatunk méretre vágott sütőpapírt is.
Hozzávalók 12 db-hoz:
*25 dkg liszt
*1 púpozott kk só
*1 púpozott tk sütőpor
*3 nagy gerezd fokhagyma
*1 nagy tojás
*5 dkg vaj
*2 dl tejföl
*1,5 dl tej
*15 dkg trappista sajt
*2 nagy marék friss spenót
Hozzávalók 12 db-hoz:
*25 dkg liszt
*1 púpozott kk só
*1 púpozott tk sütőpor
*3 nagy gerezd fokhagyma
*1 nagy tojás
*5 dkg vaj
*2 dl tejföl
*1,5 dl tej
*15 dkg trappista sajt
*2 nagy marék friss spenót
A lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral. A puha vajat a tojással, a tejföllel és a tejjel simára keverjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a lisztes keveréket, a lereszelt sajt felét. Végül beleforgatjuk a megmosott, lecsepegtetett és apróra vágott spenótot.
A masszát elosztjuk a sütő papírral bélelt mélyedéseiben. A maradék sajtot a muffinok tetejére szórjuk. 180 fokos sütőben alul-felülsütési módban 25 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése