PrintFrendly

2025. május 19., hétfő

Sajtos-spenótos muffin

Csodásan zsenge a spenót a kertben, igyekszem sokféleképpen felhasználni. Most egy gyors kis sós muffinba került némi fokhagyma társaságában. Olyan sikere lett, hogy a család pillanatok alatt, még langyosan eltüntette. 
Melegen picit nehezen válik le a papírról, de ha picit hűl, akkor már könnyebben. Muffinpapír helyett használhatunk méretre vágott sütőpapírt is.
Hozzávalók 12 db-hoz:

*25 dkg liszt
*1 púpozott kk só
*1 púpozott tk sütőpor
*3 nagy gerezd fokhagyma
*1 nagy tojás
*5 dkg vaj
*2 dl tejföl
*1,5 dl tej
*15 dkg trappista sajt
*2 nagy marék friss spenót

A lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral. A puha vajat a tojással, a tejföllel és a tejjel simára keverjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a lisztes keveréket, a lereszelt sajt felét. Végül beleforgatjuk a megmosott, lecsepegtetett és apróra vágott spenótot.
A masszát elosztjuk a sütő papírral bélelt mélyedéseiben. A maradék sajtot a muffinok tetejére szórjuk. 180 fokos sütőben alul-felülsütési módban 25 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése