Egyszerű kis húsos fogás, ahol a csirkét jól kiegészíti a
szaftos gomba.
Hozzávalók 4 személyre
*8 csirkemell filé szelet
*2 tk szárnyas fűszerkeverék
*kevés olaj a sütéshez
*15 dkg laskagomba
*2 ek vaj
*3 ek olaj
*só
*őrölt bors
*1 dl zöldségleves alaplé
*1 marék mag nélküli olajbogyó
Hozzávalók 4 személyre
*8 csirkemell filé szelet
*2 tk szárnyas fűszerkeverék
*kevés olaj a sütéshez
*15 dkg laskagomba
*2 ek vaj
*3 ek olaj
*só
*őrölt bors
*1 dl zöldségleves alaplé
*1 marék mag nélküli olajbogyó
A húst kicsit megütögetjük, megszórjuk a fűszerrel és kevés felforrósított olajon minkét oldalát megsütjük. Melegen tartjuk.
A gombát
vékony csíkokra vágjuk és a felforrósított vaj és olaj keverékén megpirítjuk.
Hozzáadjuk az alaplevet, sózzuk és borsozzuk. Addig főzzük, míg a gomba
megpuhul. Hozzáadjuk a vékonyra karikázott olajbogyót. Ha szükséges
utánaízesítjük.
A gombás ragut a csirkével és párolt rizzsel, esetleg főtt
tésztával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése