PrintFrendly

2025. május 24., szombat

Csirkeszelet olajbogyós gombával

Egyszerű kis húsos fogás, ahol a csirkét jól kiegészíti a szaftos gomba.
Hozzávalók 4 személyre

*8 csirkemell filé szelet
*2 tk szárnyas fűszerkeverék
*kevés olaj a sütéshez
*15 dkg laskagomba
*2 ek vaj
*3 ek olaj
*só
*őrölt bors
*1 dl zöldségleves alaplé
*1 marék mag nélküli olajbogyó

A húst kicsit megütögetjük, megszórjuk a fűszerrel és kevés felforrósított olajon minkét oldalát megsütjük. Melegen tartjuk. 
A gombát vékony csíkokra vágjuk és a felforrósított vaj és olaj keverékén megpirítjuk. Hozzáadjuk az alaplevet, sózzuk és borsozzuk. Addig főzzük, míg a gomba megpuhul. Hozzáadjuk a vékonyra karikázott olajbogyót. Ha szükséges utánaízesítjük. 
A gombás ragut a csirkével és párolt rizzsel, esetleg főtt tésztával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése