PrintFrendly

2024. október 22., kedd

Olajbogyós túrókrémmel töltött gomba

A töltött gombának annyi változata van, rengetegféleképpen alakítható a kalapba való töltelék. Nálunk most egy olívabogyós készült.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*kevés olaj
*só
*őrölt bors

Töltelékhez:
*45 dkg túró
*2 púpozott ek tejföl
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt bors
*1 csipet őrölt köménymag
*2 gerezd fokhagyma
*6 nagyobb mag nélküli zöld olajbogyó

Tetejére:
*15 dkg trappista sajt
 
A megtisztított gombák tönkjét kiemeljük, a kalapokat sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. Megszórjuk egy csipet sóval és borssal. 
A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk az apróra vágott olívabogyót, a tejföllel krémesítjük, a fűszerekkel ízesítjük, majd jól összekeverjük. A gomba kalapokat a túrókrémmel megtöltjük, a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal. 
180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Azonnal kínáljuk.
 

 
 
 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése