PrintFrendly

2024. május 2., csütörtök

Gombás-spárgás csirkeraguleves

Induljon a hét második fele egy tartalmas ragulevessel, amibe gomba és persze spárga is került.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*40 dkg csirkemellfilé
*2 közepes sárgarépa
*1 petrezselyem
*1 kis darab karalábé
*4 közepes krumpli
*15 dkg zöld spárga
*3-4 ek olaj
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 tk házi ételízesítő
*1 csapott kk fűszerpaprika
*2 dl sűrű tejszín
*2 csapott ek teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
 
A húst kisebb kockára vágjuk és a felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, majd legalább háromszoros mennyiségű vízzel felengedjük. Lefedve a hús puhulásáig főzzük. Közben ízesítjük a fűszerekkel. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, petrezselymet és a felkockázott karalábét. Majd a kockára vágott krumplit és a vége előtt 10 perccel a felszeletelt gombát, 5 perccel pedig a feldarabolt spárgát. A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd hőkiegyenlítéssel besűrítjük a levest vele. Forralunk rajta egyet és azonnal kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése