PrintFrendly

2024. április 13., szombat

Mustáros töltött karaj rántva

A hagyományos rántott hús egy kicsit átdolgozott, felturbózott változata készült nálunk.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált ízesítőt a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*8 nagyobb csont nélküli karaj szelet
Töltelékhez:
*2 közepes szelet teljes kiőrlésű kenyér (10 dkg)
*2 keményre főtt tojás
*1 nyers tojás
*1 csapott kk só
*1 késhegynyi fokhagymagranulátum
*1 púpozott ek cukormentes mustár
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
Panírozáshoz:
*10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*2 nagy tojás
*15 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
*kevés olaj a sütéshez
 
A hús szeleteket vékonyra klopfoljuk és megszórjuk a fűszerkeverékkel.
A töltelékhez a kenyeret víz alá tartjuk, jól kicsavarjuk, és apró darabokra tépkedjük. Hozzáadjuk az apróra vágott főtt tojást, a petrezselyemlevelet, mustárt, nyers tojást, ízesítjük a fűszerekkel. Alaposan összedolgozzuk. A hús szeletet kiterítjük, a felére halmozzuk a tölteléket, a másik felét ráhajtjuk és a szélét egy hústűvel összetűzzük. A töltött húst először lisztbe, majd felvert tojásba, végül morzsába forgatjuk. Olajjal kikent tepsibe fektetjük mind, a tetejét is lekenjük vele. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Lefedve 30 percet puhítjuk, majd fedő nélkül 20 percet pirítjuk. Párolt rizs körettel, a hústűt eltávolítva kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése